søndag 23. mai 2010

17.mai

17.mai kjem enten ein er her eller der i verda. Merkeleg no, så tykkjer eg nesten dagen vert enno meir stas når ein er utanfor landegrensa. Slik var det i England også. Ein får skikkeleg nasjonalkjensle denne eine dagen som verkeleg er VÅR!




Dagen starta med flaggheising, fedrelandssong og appell ved skulen. So bar det avgårde i tog. Skikkelig varmt i 41 varmegrader, men også flott med mange festkledde menneske og hornmusikk, noske flagg og høge hurra rop; nett slik det skal vere på 17. mai.

Etter at me var ferdige på skulen gjekk me heim, da var det pause i programmet fram til klokka 17.00. Heime kokte me rømmegraut etter tante most si oppskrift. Den blei kjempegod, også dette gav 17. mai stemning :O)

Så var det å pynte 17.mai kake. Kvar familie skulle ha med seg ei kake til tilstellinga, så det var litt av eit kakebord der, med rundt 500 påmelde!!!! Mykje godt å velge i. Det var forferdelig med mygg der nede, så me holdt nesten ikkje ut! Men tanken på gratis tur retur billett doha/Oslo holdt oss der, men desverre var det ikkje vår lukke denne dagen. Naboen derimot vann eit flott foto trykk på ramme :O) Nokon har flaks, andre ikkje. Det var i allefall ein flott dag saman med gode vener.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar